Neo(n) Bistro zaskakuje na koniec sezonu – po raz pierwszy trio Chefów!

Na zakończenie sezonu twórcy Neo(n) Bistro – Nocny Market i Restaurant Club – proponują nowość! Już w najbliższy weekend po raz pierwszy wyjątkową kolację w blasku neonów przygotuje wybitne trio Chefów – Tomasz Jakubiak, Patryk Dziamski i Marcin Molik. Rezerwacje trwają w aplikacji http://app.rclb.pl i na stronie http://restaurantclub.pl. Przed nami koncertowe, a wręcz tercetowe zakończenie sezonu!

Trio Chefów już w ten weekend!

Twórcy Neo(n) Bistro już w najbliższy weekend podarują Gościom niepowtarzalną okazję uczestniczenia w czymś szczególnie wyjątkowym! Już w najbliższy piątek i sobotę 5-daniową, finediningową kolację na oczach Gości po raz pierwszy w tym sezonie przygotuje doskonałe trio Chefów, którzy specjalnie na wydarzenie przyjadą do Warszawy! Wśród nich: Tomasz Jakubiak, kulinarny dziennikarz i celebryta, gospodarz programów telewizyjnych “Jakubiak w sezonie”, “Jakubiak lokalnie”, “Jakubiak rodzinnie”; Patryk Dziamski, właściciel i Chef Kuchni w Restauracji Aroma w Rokietnicy pod Poznaniem oraz Marcin Molik, Chef Kuchni warszawskiej Restauracji LAS – Lokalna Atrakcja Stolicy. Ta kolacja nie ma prawa się nie udać! To będzie znakomita wariacja trzech różnych stylów kulinarnych, która zapewni Gościom niesamowite, findiningowe doświadczenia.

Chefowie specjalnie na tę okazję zaserwują Gościom sezonowe menu w wersji mięsnej i wege, obfitujące w niebanalne połączenia smakowe, a wszystko to w stylu polskim, z elementami kuchni nowoczesnej! Miłośnicy mięsna z pewnością rozpłyną się nad tradycyjną galaretą wołową z polskim wasabi, barszczem na kiszonych burakach i ananasie z jagnięciną i kafirem czy boczkiem w miodzie z konfitowanym polikiem wieprzowym, koniakowym demi glace i podpalanymi borowikami. W opcji wege czeka m.in. ravioli z buraków piklowanych faszerowanych bryndzą z żelem cytrynowym i popcornem gryczanym, smażone bakłażany w sosie z pieczonego czosnku i czarnego pieprzu czy kluski leniwe z pieczonej dyni i twrogu z kamykami śliwkowymi, ajerkoniakiem i owocami leśnymi. Brzmi zachęcająco? Uwierzcie, że smakuje jeszcze lepiej!

Co więcej – w najbliższy weekend kolację uświetni Marcin Kruk – zwycięzca konkursu barmańskiego World Class Poland 2018. Mistrz Sztuki Barmańskiej przygotuje cocktail pairing dopasowany do fine diningowego menu na bazie Singletona z portfolio Diageo.

Ta wyjątkowa kolacja odbędzie się w niezwykłym i niedostępnym dotąd miejscu– w samym centrum Warszawy, na ostatnim poziomie parkingu należącego do hotelu Novotel przy ul. Parkingowej. Miejscu dotychczas doskonale znanym z sesji zdjęciowych oraz reklam. Nocny Market i RestaurantClub jako pierwsi przejmują tę przestrzeń w celu stworzenia czegoś więcej – flagowej restauracji Neo(n) Bistro z niesamowitym widokiem na nocną Warszawę! W przypadku niepogody, wydarzenie zostanie przeniesione piętro niżej, skąd widok jest równie wyjątkowy. Unikalność kolacji w Neo(n) Bistro sprawia, że stoliki wyprzedają się w ekspresowym tempie! Rezerwacje trwają w aplikacji http://app.rclb.pl i na stronie http://restaurantclub.pl.

O Neo(n) Bistro

Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą po-lockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, jednorazowych kolacji wiodących polskich Chefów organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week i odbywających się w na co dzień niedostępnych magicznych przestrzeniach Warszawy. Niepowtarzalnym doświadczeniom towarzyszy odpowiednia oprawa i serwis, które twórczo łamią historyczne i nowoczesne standardy najwyższej sztuki kulinarnej gościnności.

Wyjątkowe kulinarne doświadczenia z 360° widokiem na stolicę będą odbywać się od lipca do września 2021 r na dachu hotelu Novotel przy ulicy Parkingowej. Miejsca można rezerwować online w aplikacji http://app.rclb.pl i na stronie http://restaurantclub.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Uwaga liczba miejsc ograniczona!

Neo(n) Bistro jest pierwszą w Polsce restauracją w 100 % pozostająca w duchu filozofii zero waste #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność zostaje ograniczona do zera.

(Informacja prasowa Restaurant Club)


Współpraca