Nepalska, meksykańska, grecka? Tych kuchni spróbujesz podczas Delivery Week!

Kto z nas nie kocha podróży? Nie trzeba wybierać się w podróż dookoła świata, aby spróbować tradycyjnej kuchni z dalekiego Nepalu, egzotycznego Meksyku czy słonecznej Grecji. Z myślą o poszukiwaczach kulinarnych doznań stworzyliśmy listę oryginalnych potraw, których spróbujecie podczas Delivery Week! Wejdź na https://DeliveryWeek.pl/ i zamów dwudaniowe menu w cenie 39 zł wprost pod Twoje drzwi!

Kuchnie świata na wyciągnięcie ręki

Podczas zagranicznych podróży, jedną z największych atrakcji jest próbowanie lokalnych

potraw. Będąc w domu, również możemy zabrać nasze kubki smakowe na inny kontynent – wystarczy skorzystać z Delivery Week i zamówić egzotyczne potrawy z dostawą do domu. Poniżej przedstawiamy dania, których koniecznie warto spróbować podczas Festiwalu!

  1. Kuchnia Nepalska – restauracja Himalayan Yeti

Jeśli macie ochotę delektować się indyjskimi pysznościami, koniecznie zamówcie Himalaya Masala Kurczak, czyli kawałki kurczaka z papryką, cebulą i imbirem w sosie curry podawane z ryżem Basmati z kuminem. Pycha!

  1. Kuchnia Meksykańska – restauracja Dos Tacos

W Dos Tacos czeka na Was Torta de Cochinita Pibil. Jest to meksykańska kanapka na pieczywie własnego wypieku, z pastą z czarnej fasoli, sałatą lodową, pomidorami, cebulą marynowaną, jalapeńo, sosem chipotle mayo, guacamole, a także z wieprzowiną marynowaną w pomarańczach i achiote.

  1. Kuchnia Grecka – restauracja Taverna Patris

Jeśli macie ochotę na kuchnię grecką, koniecznie sprawdźcie menu restauracji Taverna Patris. W ramach Delivery Week do wyboru są standardowo dwie wersje menu, a w nich m.in. Musaka z mieloną jagnięciną, wołowiną, ziemniakami i bakłażanem zapiekana pod beszamelem.

  1. Kuchnia Bałkańska – restauracja Banjaluka

Burger to zawsze dobry pomysł na obiad, szczególnie ten po bałkańsku z marynowanym pikantnie grillowanym udem z kurczaka, sosem ajvarowym, pieczonym bakłażanem z zatarem oraz sałatką z kapusty czerwonej z pomidorem. Omomomom!

  1. Włoska – La Tomatina

Gwarancją kulinarnych doznań jest również zamówienie z restauracji La Tomatina. Szef Kuchni przygotował dla Was Pizzę Funghi na oryginalnym włoskim cienkim cieście drożdżowym, z duszonymi pieczarkami, leśnymi grzybami, świeżym pesto i oliwą czosnkową.

Dostajesz więcej niż wydajesz!

Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną. Wsparcie dla restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy Gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33l Coca-Coli Zero, wraz z potwierdzeniem rezerwacji unikalnego e-booka “Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI”. To nie wszystko! Na wszystkich, którzy dokonają płatności Blikiem czeka 10 zł rabatu.

Rezerwacje: https://deliveryweek.pl/

Festiwalowe miasta i regiony: Warszawa, Wrocław, Kraków, Łódź, Poznań, Lublin, Rzeszów, Szczecin, Śląsk

Termin Festiwalu: 17 listopada – do odwołania

(Informacja prasowa Delivery Week)


Współpraca