Roślinne zamienniki nie wyprą nabiału

19.04.2021 -

- Mody żywieniowe były, są i zapewne będą w przyszłości. Czy warto się do nich dostosowywać? Z pewnością tak, trzeba jednak zachować umiar i zdrowy rozsądek oraz pamiętać, że niektóre z nich znikają tak szybko, jak się pojawiają lub dotyczą bardzo wąskiego grona konsumentów - mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop sp. z o.o

– Przykładem tej ostatniej mody jest zainteresowanie produktami bezmlecznymi, których część Polaków poszukuje na półkach ze względów zdrowotnych. Jednakże rozszerzając półki w tym zakresie, nie należy zapominać o stałej grupie konsumentów lubiących i chcących spożywać tradycyjny nabiał - mówi Aneta Będkowska.

- Zatem sery, będące doskonałym źródłem białka nie znikną z talerzy Polaków, zwłaszcza tych, którzy mogą spożywać je bez ograniczeń - dodaje.

(19.04.2021 za Roman Wieczorkiewicz, portalspozywczy.pl)


Współpraca