Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16-22.11.2015)

02.12.2015 -

W dniach od 16 do 22 listopada 2015 roku odnotowano spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena masła, zagęszczonego mleka, kefiru i jogurtu naturalnego wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,57 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,73 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 6%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,70 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,5%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,61 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,71 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,80 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8 %;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,87 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,65 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,68 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%.

(02.12.2015 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca