Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19-25.10.2015)

05.11.2015 -
W dniach od 19 do 25 października 2015 roku odnotowano wzrost większości cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena mleka spożywczego UHT i jogurtu naturalnego spadła.
Ceny przetworów mleczarskich
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
- cena – 13,39 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Ceny mleka w proszku:
- cena – 7,90 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Ceny zagęszczonego mleka:
- cena – 6,45 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%;
Ceny serwatki w proszku:
- cena – 2,78 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
- cena – 1,73 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%;
Ceny mleka spożywczego UHT:
- cena – 1,80 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;
Ceny jogurtu naturalnego:
- cena – 3,81 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;
Ceny kefiru:
- cena – 2,59 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;
Cena śmietany i śmietanki:
- cena – 5,64 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%.
(05.11.2015 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)