Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19-25.10.2015)

05.11.2015 -

W dniach od 19 do 25 października 2015 roku odnotowano wzrost większości cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena mleka spożywczego UHT i jogurtu naturalnego spadła.

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,39 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,90 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,45 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,78 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,73 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,80 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,81 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,59 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,64 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%.

(05.11.2015 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca