Danone Polska zakłada stały rozwój

05.06.2017 -
Po ukończonej transformacji zakładu w Bieruniu, w tej chwili skupiamy się na maksymalnym wykorzystaniu możliwości, jakie dały nam wdrożone nowe technologie – powiedział w rozmowie z serwisem portalspożywczy.pl Harry Klompe, dyrektor generalny Danone Polska.
Tak naprawdę zakład cały czas się rozwija, stale ulepszamy nasze procesy tak, by optymalizować działania produkcyjne i oferować wysokiej jakości produkty. Rozwijamy nowe receptury produktów, dokonujemy zmian w już istniejącej ofercie – mówi Harry Klompe.
Fabryka Danone w Bieruniu jest jedną z najważniejszych w Europie. Potwierdza to m.in inwestycja, którą firma zakończyła w zakładzie na początku tego roku.
Harry Klompe podkreśla, że od 10 lat Danone utrzymuje pozycję lidera na polskim rynku produktów mlecznych, mimo że preferencje konsumentów i trendy dotyczące tych produktów bardzo się przez ten czas zmieniały. – Jako firma, byliśmy w stanie sprostać ich oczekiwaniom. Szczególnie dumny jestem z polskich innowacji produktowych, które powstały w fabryce Danone w Bieruniu, na Śląsku. Mam na myśli na przykład markę Danio, która w krótkim czasie stała się liderem kategorii serków homogenizowanych – mówi dyrektor generalny Danone Polska.
(05.06.2017 za Roman Wieczorkiewicz, portalspozywczy.pl)