Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej pt. „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa”

11 października 2018 roku, Hotel Marriott, Warszawa



25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex”

W programie m.in.:

  • Podawanie w oznakowaniu wyrobów informacji, że produkt nadaje się dla wegetarian/wegan.
  • Aktualne kwestie dotyczące oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych.
  • Skąd się biorą informacje na etykiecie produktu spożywczego – krótko o badaniach laboratoryjnych.
  • Projekt ustawy o oznakowaniu produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów genetycznie zmodyfikowanych jako wolnych od organizmów genetycznie zmodyfikowanych.
  • Podawanie na etykietach produktów spożywczych informacji o dodatkach do żywności z uwzględnieniem zasady przenoszenia.

Kto powinien wziąć udział w konferencji?

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych – pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.

Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl

W przypadku pytań proszę o kontakt:

Monika Jonczak, dyrektor ds. marketingu

tel.: +48 22 830 70 55, email: m.jonczak@pfpz.pl

(Informacja prasowa PFPŻ)


Współpraca