Polska Izba Mleka ma nowego członka

29.05.2020 -

Kolejna firma przystąpiła do Polskiej Izby Mleka. Kamiz s.j. w poczet członków PIM wstąpiła 30 kwietnia. Spółka została założona w 2015 r., zajmuje się produkcją i sprzedażą śrut zbożowych dla zwierząt.

– Sprzedajemy śruty zbożowe, otręby i zboża, które wchodzą w skład śruty, tj. jęczmień, pszenicę, pszenżyto, bobik i kukurydzę – mówi Katarzyna Chaberek, żona współwłaściciela firmy.

I dodaje, że śruty produkowane przez ich firmę nie mają żadnych dodatków chemicznych.

Siedzibą spółki Kamiz jest miejscowość Lelis (powiat ostrołęcki). Firma działa na rynku lokalnym, a wyprodukowane pasze dowozi na terenie trzech województw: mazowieckiego, warmińsko – mazurskiego oraz podlaskiego. Spółka systematycznie się rozwija, co roku zwiększa sprzedaż o około 10 procent.

Kamiz to firma rodzinna – ma dwóch współwłaścicieli (2 małżeństwa) i zatrudnia siedem osób. Jak mówi Katarzyna Chaberek, prowadzenie firmy rodzinnej ma dużo plusów. Przede wszystkim zawsze można na siebie liczyć, co jest niezmiernie ważne w sytuacji,kiedy nie ma wielu pracowników.

Spółka rozpoczęła proces certyfikacji „Bez GMO” w Polskiej Izbie Mleka, przeszła już audyt i czeka na certyfikat.

(29.05.2020 za portalspozywczy.pl/PIM)


Współpraca