Stara Mleczarnia – nowe wyjątkowe sery w ofercie

W ofercie Starej Mleczarni S.A. pojawiły się dwa nowe wyjątkowe sery – Skulibaba EKO i Kaszubski Łąkowy EKO. Oba posiadają certyfikaty ekologiczne oraz całkowicie naturalny skład.
Są to sery dojrzewające podpuszczkowe z krowiego mleka. Swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięczają procesowi dojrzewania i dodatkom użytym w tym procesie. Kaszubski Łąkowy EKO zamyka w sobie aromat kaszubskich łąk. Dojrzewa trzy miesiące, obłożony sianem. Skulibaba EKO to ser z charakterem. Jest w nim wyczuwalny smak i zapach cebuli, w której powoli dojrzewa.
Podobnie jak inne sery Starej Mleczarni, Kaszubski Łąkowy EKO i Skulibaba EKO są produkowane w oparciu o tradycyjne receptury, wytwarzane rzemieślniczymi metodami. Nie zawierają żadnych dodatków chemicznych. W ich składzie znajdują się tylko: certyfikowane ekologiczne mleko, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej i sól. Plus ekologiczne dodatki nadające im szczególny aromat.
Sery Starej Mleczarni powstają w zakładzie mleczarskim w Zielinie na Kaszubach – w jednym z najczystszych regionów Polski.
(Informacja prasowa Stara Mleczarnia)