Czy ty też kochasz pomidory? Za nami ostatnie spotkanie Smaki Sezonu Almette

Cykl Smaki Sezonu Almette zakończył się w kolorach miłości. Bohaterem ostatniego spotkania był bowiem pomidor! W gospodarstwie slow food Pana Ziółko zrobiło się bardzo kolorowo, a uczestnicy oraz gospodarz spotkania – ambasador Almette, mistrz kulinarny David Gaboriaud, przygotowywali z dojrzałych w słońcu, aromatycznych pomidorów pyszne, sezonowe dania. Nie zabrakło również fantazyjnych przekąsek z serkiem Almette z pomidorami. To było naprawdę wyśmienite zwieńczenie cyklu Smaki Sezonu Almette!
Wszyscy uwielbiają pomidory! W czym tkwi ich sekret? Na pewno w intensywnym, słodko-kwaskowym smaku, różnorodności odmian i kulinarnych zastosowań! Tym razem do gospodarstwa slow food Pana Ziółko zawitały Agata z Kuchniaagaty.pl i Edyta piszącą bloga Madameedith.com. Blogerki razem z ekspertem Almette – Davidem Gaboriaud, mogły poznać wiele gatunków pomidorów, a było w czym wybierać! Czerwone, malinowe, zielone, pomarańczowe, żółte i zielone – jak się okazało pomidory zaskakują różnorodnością i smakami. Świeże, aromatyczne i pełne wartości odżywczych pomidory, będące bohaterem ostatniego spotkania Smaki Sezonu Almette, stały się bazą do przyrządzenia pysznych dań sezonowych, zgodnie z ideą zdrowego stylu życia. W części warsztatowej spotkania goście stworzyli mnóstwo kolorowych potraw, w których wykorzystali świeże pomidory zerwane prosto z krzaczka (takie smakują najlepiej!) oraz puszysty serek Almette z pomidorami. Delikatny, ale wyrazisty, doskonale komponował się z różnorodnymi składnikami, które zagościły na stołach. To była naprawdę królewska uczta i wspaniałe zwieńczenie wakacyjnej przygody kulinarnej, jaką była oryginalna akcja Smaki Sezonu Almette!
Almette to 100% naturalnych składników i 100% przyjemności. Bez zagęstników, barwników i konserwantów! Puszyste serki dostarczają wyłącznie to, co naturalne i pyszne – polskie mleko, świeże, kolorowe warzywa, bogactwo aromatycznych ziół i przypraw. To doskonała baza do przygotowania pysznych dań i przekąsek.
(Przepisy znajdują się w dziale KULINARIA/HOCHLAND)
(Informacja Prasowa Almette – Hochland Polska)