Firma Nickal poleca Litewski twaróg wędzony oraz twaróg pieczony z czosnkiem i kminkiem „Pokusa”.

25.03.2016 -

Wędzony twaróg z czosnkiem lub kminkiem wykonany jest z pasteryzowanego mleka krowiego, które jest fermentowane z czystych kultur bakterii kwasu mlekowego. Na powierzchni sera znajdują się ślady tkaniny, w której produkt ulega fermentacji i w której jest przyprawiany. Twaróg pachnie dymem i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Konsystencja – jednorodna, gęsta, czasami krucha. Kolor – od białego do żółtego, z żółtą lub brązową powierzchnią.



Pieczony twaróg z czosnkiem lub kminkiem to wysoka jakość i wyjątkowy smak. To produkt inspirowany przez starożytne litewskie tradycje i wykonany z naturalnymi przyprawami: czosnek, kminek, sól, pieprz i starannie dobrane zioła. Pieczony twaróg powstaje z pasteryzowanego krowiego mleka wysokiej jakości. Do twarogu wciera się zestaw roślin i przypraw, następnie pozostawia do czasu, aż produkt „nasyci się” przyprawami, po czym jest zapiekany.

Składniki twarogów nie zawierają żadnych suplementów diety – utwardzaczy, barwników ani konserwantów.

Więcej informacji: www.nickal.pl

(25.03.2016 za Forum Mleczarskie Handel)


Współpraca