Nadziewane pieczarki zapiekane z serem

Składniki:


  • 1 paczka frytek McCain Crispers

  • 8 szt. większych pieczarek

  • 200 g żółtego sera – gouda albo cheddar

  • 200 g szynki w jednym kawałku

  • 1 jajko

  • 1 opakowanie pomidorków cherry

  • 1 kubek kwaśnej śmietany

  • 1 czerwona cebula

  • sól i pieprz



Sposób przygotowania:

Kapelusze pieczarek należy oczyścić i usunąć nóżki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Przygotować farsz: pokroić w kostkę szynkę, ser, czerwoną cebulę i pomidorki, następnie wymieszać z jajkiem. Nadziewać kapelusze pieczarek farszem i piec w piekarniku około 20 minut. Frytki McCain Crispers przygotować według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Serwujemy jako jedno danie z dodatkiem dipu, przyrządzonego z kwaśnej śmietany i reszty drobno pokrojonej czerwonej cebuli, soli i pieprzu.


Współpraca