Orzeźwienie i smak w wygodnym opakowaniu

Nowość w portfolio SM MLEKPOL. Z początkiem sierpnia linie produkcyjne bydgoskiego oddziału producenta z Grajewa opuściły nowe napoje fermentowane, w wygodnych bezpiecznych opakowaniach.
– Naturalne maślanka i kefir MLEKPOL dostępne są w lekkich butelkach typu PET o pojemnościach: 1 litra – doskonałej porcji dla rodziny oraz w wygodnych butelkach 360 ml, idealnych do zabrania ze sobą w drogę – informuje Ewa Gromadzka, kierownik marketingu SM MLEKPOL w Grajewie.
Maślanka i kefir MLEKPOL powstają z mleka od krów wypasanych na najczystszych łąkach Kujaw, Pomorza, Warmii i Mazur. Naturalne producentki mleka skarmiane są paszami wolnymi od GMO.
– Wierzymy w dobroczynne właściwości mlecznych napojów fermentowanych. Do ich produkcji wykorzystujemy najwyższej klasy mleko z czystych terenów okalających nasze zakłady produkcyjne. Maślanka i kefir MLEKPOL to tradycyjny smak i mnóstwo wartości. Są niezastąpione na polskich stołach zwłaszcza latem, ale nie tylko. Oba napoje są niskokaloryczne, bogate w białko i wapń, witaminy i składniki mineralne. Dzięki obecności odpowiedniej mikroflory bakteryjnej wspomagają funkcjonowanie układu pokarmowego – uzupełnia Ewa Gromadzka.
OZPM Bydgoszcz SM MLEKPOL słynie z produkcji najwyższej jakości mleka mikrofiltrowanego (ESL) pod marką Łaciate Świeże. W 2017 roku mleko z Bydgoszczy otrzymało tytuł „Największej smakowitości”, przyznany przez Polski Instytut Badań Jakości we współpracy ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego. Od 2016 roku w ZPM Bydgoszcz produkowane są także jogurty pitne bez laktozy w 3 smakach, pod marką Łaciate.
(Informacja prasowa SM MLEKPOL)