Tygiel Smaków dla OSM WART-MILK

W dniach 18-20 października w Hali Expo w Łodzi odbyły się XII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej Natura Food oraz VII Targi Ekologicznego Stylu Życia beEco. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska WART-MILK uczestniczyła po raz drugi w tym wydarzeniu. Patronat honorowy nad tym wydarzeniem objął Marszałek Województwa Łódzkiego Grzegorz Schreiber.



Ważnym dniem dla naszej firmy był piątek, kiedy odbywał się Konkurs Tygiel Smaków. Tygiel Smaków organizowany przez Departament Rolnictwa i Ochrony Środowiska. Celem Konkursu jest promocja produktów wytwarzanych metodą naturalną. Dlatego nasza spółdzielnia do Konkursu Tygiel Smaków w tym roku zgłosiła Twaróg tłusty Klinka oraz Masło Extra 250 g. W OSM WART-MILK Klinka wykonywana jest ręcznie, twaróg wkładany jest w specjalnie do tego celu przygotowane chusty twarożkarskie, odciskany, a następnie układany na tackach i ręcznie zawijany, Dzięki takiemu procesowi powstawania twaróg uzyskuje absolutnie wyjątkowy i niepowtarzalny smak, którego nie da się porównać z żadnym innym. To doceniła Komisja Konkursowa i w tym roku w kategorii „Sery i inne produkty mleczne” otrzymaliśmy dyplom za Ser Twarogowy tłusty Klinka oraz chyba najważniejszy dla każdego uczestnika konkursu TYGIELEK SMAKÓW.

(Informacja prasowa OSM Wart-Milk)


Współpraca