Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (9-15.11.2015)

27.11.2015 -

W dniach od 9 do 15 listopada 2015 roku odnotowano wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena serwatki w proszku i jogurtu naturalnego zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich:

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,49 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,22 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%;

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,41 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,72 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,73 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,83 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,86 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;

Ceny kefiru:

  • cena – 2,64 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%;

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,72 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%.

(27.11.2015 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca