Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (9-15.11.2015)

27.11.2015 -
W dniach od 9 do 15 listopada 2015 roku odnotowano wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena serwatki w proszku i jogurtu naturalnego zmalała.
Ceny przetworów mleczarskich:
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
- cena – 13,49 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Ceny mleka w proszku:
- cena – 8,22 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%;
Ceny zagęszczonego mleka:
- cena – 6,41 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Ceny serwatki w proszku:
- cena – 2,72 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
- cena – 1,73 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Ceny mleka spożywczego UHT:
- cena – 1,83 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Ceny jogurtu naturalnego:
- cena – 3,86 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;
Ceny kefiru:
- cena – 2,64 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%;
Cena śmietany i śmietanki:
- cena – 5,72 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%.
(27.11.2015 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)