OSM Grodzisk Mazowiecki stawia na sery mozzarella

24.10.2016 -
– Znaczne inwestycje zakończyliśmy w roku 2015. Nałożyło się to akurat na kryzys, jaki dotknął branżę mleczarską, ale dzięki temu wyszliśmy z niego obronną ręką – powiedział Tadeusz Proczek, prezes OSM w Grodzisku Mazowieckim.
– Mamy teraz odpowiednie moce produkcyjne w stosunku do skupowanego mleka. Chcemy w jeszcze większym stopniu rozwinąć produkcję serów mozzarella, głównie na rynku krajowym, ale myślimy także o rynkach eksportowych – mówi Tadeusz Proczek.
Spółdzielnia w Grodzisku Mazowieckim specjalizuje się w dwóch segmentach: produkcja napojów fermentowanych, ale naszym sztandarowym produktem jest mozzarella. – W tych segmentach się rozwijamy – mówi prezes Proczek.
(24.10.2016 za Roman Wieczorkiewicz, portalspozywczy.pl)