Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej pt.: „Składniki żywności – aktualne wymagania prawne”

2 marca 2017 roku, Hotel Marriott, Warszawa
W programie przewidujemy omówienie następujących zagadnień:
- składniki żywności – struktura ustawodawstwa UE i krajowego;
- aktualne prace legislacyjne na poziomie UE w obszarze dodatków do żywności;
- tradycyjne i nowatorskie podejście do analiz laboratoryjnych produktów spożywczych obecnych na rynku;
- błonnik pokarmowy jako składnik żywności w świetle aktualnych przepisów i interpretacji.
Gwarantujemy najlepszych wykładowców: Joanna Gajda-Wyrębek (Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny); Paweł Wojciechowski (Uniwersytet Warszawski); Monika Czarnecka-Partyka (J.S. Hamilton Poland S.A); Beata Przygoda (Instytut Żywności i Żywienia) oraz najbardziej aktualne informację odnośnie stosowania dodatków do żywności.
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów: jakości i rozwoju, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT KONFERENCJI NA STRONIE PFPŻ ZP: http://www.pfpz.pl/index/?id=42df59af01e92da78b4b264baf972f8d
W przypadku pytań proszę o kontakt:
Monika Jonczak, Dyrektor Marketingu
tel.: +48 22 830 70 55, e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
(Informacja PFPŻ ZP)