Bajgle z twarożkiem

Drożdżowa bułeczka z dziurką w środku, którą wymyślono w Krakowie w XVII wieku, to idealny przysmak na śniadanie lub na lunch!



👉Składniki na 2 bajgle:

🥯dwa bajgle

🥯masło Extra Mu! do posmarowania

🥯100 gramów twarogu półtłustego MU!

🥯kilka łyżek kefiru MU! 1,0%

🥯pęczek rzodkiewki

🥯pęczek szczypiorku

🥯kilka łyżek pestek dyni i słonecznika

🥯listki sałaty

🥯pół łyżeczki pieprzu

🥯pół łyżeczki soli

 

👉Wykonanie:

Bajgle przekrój, posmaruj masłem i tostuj na suchej patelni aż będą złote od spodu. Następnie na patelnię wsyp nasiona dyni i słonecznika i podpraż chwilę.

Do miski dodaj twaróg półtłusty MU!, kefir MU! 1,0%, pokrojoną drobno rzodkiewkę i szczypiorek, sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie.

Na bajglu ułóż sałatę, na niej twarożek, który posyp prażonymi ziarnami. Zamknij kanapkę i gotowe. Można przekroić na pół.

 

 


Współpraca