Bajgle z twarożkiem

Drożdżowa bułeczka z dziurką w środku, którą wymyślono w Krakowie w XVII wieku, to idealny przysmak na śniadanie lub na lunch!
👉Składniki na 2 bajgle:
🥯dwa bajgle
🥯masło Extra Mu! do posmarowania
🥯100 gramów twarogu półtłustego MU!
🥯kilka łyżek kefiru MU! 1,0%
🥯pęczek rzodkiewki
🥯pęczek szczypiorku
🥯kilka łyżek pestek dyni i słonecznika
🥯listki sałaty
🥯pół łyżeczki pieprzu
🥯pół łyżeczki soli
👉Wykonanie:
Bajgle przekrój, posmaruj masłem i tostuj na suchej patelni aż będą złote od spodu. Następnie na patelnię wsyp nasiona dyni i słonecznika i podpraż chwilę.
Do miski dodaj twaróg półtłusty MU!, kefir MU! 1,0%, pokrojoną drobno rzodkiewkę i szczypiorek, sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie.
Na bajglu ułóż sałatę, na niej twarożek, który posyp prażonymi ziarnami. Zamknij kanapkę i gotowe. Można przekroić na pół.