Bakłażan z kuskusem i serem
Czas przygotowania 20 min
Przepis na 4 osoby
Składniki:
- 100 g sera Lazur Srebrzysty
- 1 bakłażan
- 170 g kaszy kuskus
- 1 czerwona papryka
- zioła: pietruszka, tymianek
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Kaszę kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu.
- Zioła umyć, osuszyć, posiekać i dodać drobno pokrojoną paprykę, a następnie wymieszać z odrobiną oliwy.
- Bakłażana pokroić wzdłuż na dość cienkie plastry i posmarować oliwą. Na średnio rozgrzanym grillu piec ok. 3-5 minut z każdej strony.
- Grillowane plastry bakłażana ułożyć na talerzu i posmarować pastą ziołową zmieszaną z papryką. Na wierzch nałożyć kuskus, a całość posypać startym serem Lazur Srebrzysty