Bakłażan z kuskusem i serem

Czas przygotowania 20 min



Przepis na 4 osoby



Składniki:




  • 100 g sera Lazur Srebrzysty

  • 1 bakłażan

  • 170 g kaszy kuskus

  • 1 czerwona papryka

  • zioła: pietruszka, tymianek

  • oliwa z oliwek

  • sól

  • pieprz



Sposób przygotowania:

  1. Kaszę kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu.
  2. Zioła umyć, osuszyć, posiekać i dodać drobno pokrojoną paprykę, a następnie wymieszać z odrobiną oliwy.
  3. Bakłażana pokroić wzdłuż na dość cienkie plastry i posmarować oliwą. Na średnio rozgrzanym grillu piec ok. 3-5 minut z każdej strony.
  4. Grillowane plastry bakłażana ułożyć na talerzu i posmarować pastą ziołową zmieszaną z papryką. Na wierzch nałożyć kuskus, a całość posypać startym serem Lazur Srebrzysty

 


Współpraca