Burgery z ciągnącym się serem Hochland
Składniki:
- 4 bułki do burgerów
- 4 pieczarki portobello
- pomidor
- cebula czerwona
- sałata
- ser Hochland Burger&Toast
- Majonez bazyliowy – pół szklanki majonezu
- kilka gałązek bazylii
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Majonez blendujemy z bazylią. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Pomidora i cebulę kroimy w plastry. Pieczarki grillujemy np. na patelni grillowej, najpierw kapeluszem na dół, następnie do góry. Pod koniec na każdy kapelusz układamy plaster sera. Wyłączamy ogień, nakrywamy przykrywką i czekamy do momentu, aż ser ładnie się roztopi.
Składamy burgery: układamy sałatę, pieczarkę z serem, pomidora i ogórek. Podajemy z bazyliowym majonezem.
Smacznego!