Burgery z ciągnącym się serem Hochland

Składniki:


  • 4 bułki do burgerów

  • 4 pieczarki portobello

  • pomidor

  • cebula czerwona

  • sałata

  • ser Hochland Burger&Toast

  • Majonez bazyliowy – pół szklanki majonezu

  • kilka gałązek bazylii

  • sok z cytryny

  • sól, pieprz



Sposób przygotowania:

Majonez blendujemy z bazylią. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Pomidora i cebulę kroimy w plastry. Pieczarki grillujemy np. na patelni grillowej, najpierw kapeluszem na dół, następnie do góry. Pod koniec na każdy kapelusz układamy plaster sera. Wyłączamy ogień, nakrywamy przykrywką i czekamy do momentu, aż ser ładnie się roztopi.

Składamy burgery: układamy sałatę, pieczarkę z serem, pomidora i ogórek. Podajemy z bazyliowym majonezem.

Smacznego!

 


Współpraca