Ceny serów w Polsce (17.01.2016)

29.01.2016 -
W okresie od 11 do 17 stycznia 2016 roku odnotowano spadek większości cen serów w Polsce. Jedynie cena sera Cheddar, Mozzarella, Feta oraz sera pleśniowego wzrosła.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 10,38 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,9%;
Cena sera Gouda:
- cena – 10,48 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 11,36 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 13 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 7,1%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 10,23 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 13,05 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,44 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 18,14 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,20 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,49 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%.
(29.01.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)