Ceny serów w Polsce (17.01.2016)

29.01.2016 -

W okresie od 11 do 17 stycznia 2016 roku odnotowano spadek większości cen serów w Polsce. Jedynie cena sera Cheddar, Mozzarella, Feta oraz sera pleśniowego wzrosła.

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 10,38 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,9%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 10,48 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 11,36 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 13 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 7,1%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 10,23 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 13,05 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,44 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 18,14 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,20 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,49 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%.

(29.01.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)

 

 

 

 


Współpraca