Ceny serów w Polsce (25.10-1.11.2015)

13.11.2015 -
W okresie od 25 października do 1 listopada 2015 roku odnotowano wzrost większości cen serów w Polsce. Jedynie cena sera Gouda, Ementaler i serka wiejskiego spadła.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 10,95 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%;
Cena sera Gouda:
- cena – 10,78 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 10,96 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 13,14 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 10,38 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 12,82 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,6%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,93 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 18,85 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,14 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,63 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%.
(13.11.2015 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)