Ceny serów w Polsce (6.12.2015)

17.12.2015 -

W okresie od 30 listopada do 6 grudnia 2015 roku odnotowano spadek większości cen serów w Polsce. Jedynie cena sera Cheddar, Ementaler i Mozzarella wzrosła.

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 10,60 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%,;

Cena sera Gouda:

  • cena – 10,73 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 11,07 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 13,61 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 10,67 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 12,85 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,7%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,92 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 17,91 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 8,95 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,56 zł/kg.
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%.

(17.12.2015 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca