Ceny serów w Polsce (6.12.2015)

17.12.2015 -
W okresie od 30 listopada do 6 grudnia 2015 roku odnotowano spadek większości cen serów w Polsce. Jedynie cena sera Cheddar, Ementaler i Mozzarella wzrosła.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 10,60 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%,;
Cena sera Gouda:
- cena – 10,73 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 11,07 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 13,61 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 10,67 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 12,85 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,7%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,92 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,91 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,95 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,56 zł/kg.
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%.
(17.12.2015 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)