Fantazyjna sałatka z kaparami, serkiem topionym i mortadelą
Składniki na 2 duże porcje:
- 2 garście rukoli
- 2 garście roszponki
- 100 g kostka serka topionego z czosnkiem marki Sertop
- 1 łyżka solonych kaparów
- 4 plastry włoskiej mortadeli, wołowiny wędzonej na zimno lub szynki parmeńskiej
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Mortadelę kroimy w cienkie paski. Kapary płuczemy dokładnie na sitku tak, aby usunąć nadmiar soli. Na głębokie talerze wykładamy kolejno – sałaty, kapary, wędlinę oraz pokrojony w kostkę serek topiony. Całość polewamy oliwą z oliwek.
Ta sałatka doskonale smakować będzie z plackami arabskimi. Kliknij tutaj i zobacz, jak je zrobić.
W tym przepisie możemy także wykorzystać suszone pomidory. Chcesz zobaczyć, jak je zrobić? Kliknij tutaj: www.serkiwkuchni.pl oraz www.sertop.com.pl