Jaglanka z orzechami, serkiem i borówkami – szybkie i zdrowe śniadanie bez glutenu!

Przygotowanie: 20 min. Porcje: 2

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej lub płatków jaglanych
  • 250 ml mleka
  • 250 ml wody
  • kilka łyżek miodu
  • 100 g orzechów (nerkowca lub pinii)
  • 1 Serek Twój Smak naturalny OSM Piątnica
  • 100 g borówek

Wykonanie:

1. Orzechy utłucz na miazgę w moździerzu. Wlej do rondla mleko i wodę, wsyp kaszę jaglaną (lub płatki jaglane) i pokruszone orzechy (garść orzechów zachowaj do dekoracji), gotuj 15 minut.

2. Ściągnij z ognia, dodaj łyżkę miodu i serek Twój Smak z Piątnicy, wymieszaj.

3. Przełóż jaglankę do miski, udekoruj borówkami i potłuczonymi orzechami polej miodem.


Współpraca