Kanapka à la Reuben

Składniki:
- 4 duże kromki chleba żytniego lub pszenno-żytniego
- 4 plastry sera Królewskiego z Kolna Mlekpol
- 10 plastrów wołowej szynki typu pastrami
- garść odsączonej kiszonej kapusty
- masło extra Mazurski Smak
Sos:
- 3 łyżki majonezu
- 1,5 łyżki ketchupu
- 1 łyżeczka startej lub bardzo drobno posiekanej cebuli
- odrobina chrzanu
- kilka kropel sosu Worcester
- szczypta słodkiej papryki
- sól i pieprz
Przygotowanie: Składniki sosu mieszamy w miseczce. Kromki chleba smarujemy z jednej strony masłem (zewnętrzna strona), a z drugiej strony cienką warstwą sosu (wewnętrzna strona). Na dwóch kromkach układamy po 2 plastry sera, warstwę kapusty kiszonej i po 5 zwiniętych plasterków szynki. Przykrywamy chlebem. Dużą patelnię stawiamy na małym ogniu. Przekładamy kanapki i przykrywamy pokrywką. Smażymy z obu stron do zarumienia i stopienia sera. Przed podaniem przekrawamy na pół.