Kasza gryczana z pieczarkami i serem

Składniki dla 2-3 osób:


  • 2 szklanki kaszy gryczanej

  • 30 dag pieczarek

  • 2 łyżki uniwersalnej przyprawy typu vegeta

  • 100g serka topionego z borowikami SERTOP

  • 2 duże cebule

  • masło

  • sól i pieprz do smaku

  • 4 łyżki natki pietruszki



Przygotowanie:

Kaszę przekładamy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy pod przykryciem 10-15 minut. Zdejmujemy z gazu i zostawiamy w garnku, aby napęczniała.

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawę i smażymy całość ok. 10 minut. Dodajemy pokrojony serek topiony i podgrzewamy jeszcze 2-3 minuty. Gotową kaszę przesypujemy na patelnię i dokładnie mieszamy z pieczarkami. Dodajemy do smaku sól oraz pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl


Współpraca