Kotlety a'la ruskie

Składniki na 4 porcje:
- Ser twarogowy półtłusty – 500 g
- Ugotowane ziemniaki – 700 g
- 2 jajka
- 1 cebula
- 8 łyżek bułki tartej
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- 1 pęczek świeżego koperku
- ¼ szklanki oleju roślinnego do smażenia
Sposób przygotowania:
Przetrzyj ziemniaki przez praskę, a koper posiekaj drobno. Cebulę pokrój w małą kostkę i zeszklij na patelni. Połącz przeciśnięte ziemniaki, twaróg, zeszkloną cebulę, posiekany koperek, 1 jajko oraz 2 łyżki bułki tartej, dokładnie mieszając, aż uzyskasz jednolitą masę. Przygotuj oddzielne naczynia z pozostałą bułką tartą oraz rozbełtanym jajkiem. Formuj niewielkie kotleciki z przygotowanej masy, obtaczając je najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż kotleciki na rozgrzanym oleju, aż osiągną złocisty kolor z obu stron.