Lekka sałatka z Serkiem Wiejskim wysokobiałkowym

Składniki na dwie porcje:
- opakowanie Serka Wiejskiego wysokobiałkowego z Piątnicy – same ziarenka
- miks sałat z rukolą – 180 g
- duży pomidor malinowy
- 1 cebula czerwona
- ⅓ ogórka zielonego świeżego
- łyżka oliwy lub łyżka oleju lnianego
- pół pęczka koperku
- 10 g pestek dyni
- szczypta soli, szczypta pieprzu.
Wykonanie:
Miks sałat wymieszaj z pokrojonymi warzywami: pomidorem, ogórkiem, cebulą czerwoną oraz posiekanym koperkiem. Oliwę połącz z solą, pieprzem i wymieszaj wszystko z sałatą. Odcedź ziarenka serka wysokobiałkowego i posyp nimi sałatkę. Na końcu dodaj pestki dyni. Sałatkę podawaj z pieczywem lub solo.
Smacznego!