Lunch Box z kanapkami i warzywami

Składniki:




  • 100g dowolnego serka topionego marki Sertop

  • 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa

  • dowolne, ulubione kiełki

  • 2-3 listki sałaty

  • ½ awokado

  • przyprawy: sól, pieprz

  • sok z cytryny

  • 2-3 rzodkiewki lub inne ulubione warzywo

  • 3-4 plasterki wędliny



Przygotowanie:

Kromkę smarujemy grubą warstwą serka, przykładamy drugą kromką i kroimy, tworząc trójkąty. Awokado wydrążamy łyżką i kroimy w paski, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą i pieprzem. Rzodkiewki kroimy w paski. Sałatę myjemy, dzielimy palcami na mniejsze kawałki i mieszamy z kiełkami. Wędlinę dzielimy na mniejsze części.

Wszystkie przygotowane składniki wkładamy do poszczególnych części pudełka.

Smacznego!

Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl oraz www.sertop.com.pl


Współpraca