Lunch Box z kanapkami i warzywami
Składniki:
- 100g dowolnego serka topionego marki Sertop
- 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa
- dowolne, ulubione kiełki
- 2-3 listki sałaty
- ½ awokado
- przyprawy: sól, pieprz
- sok z cytryny
- 2-3 rzodkiewki lub inne ulubione warzywo
- 3-4 plasterki wędliny
Przygotowanie:
Kromkę smarujemy grubą warstwą serka, przykładamy drugą kromką i kroimy, tworząc trójkąty. Awokado wydrążamy łyżką i kroimy w paski, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą i pieprzem. Rzodkiewki kroimy w paski. Sałatę myjemy, dzielimy palcami na mniejsze kawałki i mieszamy z kiełkami. Wędlinę dzielimy na mniejsze części.
Wszystkie przygotowane składniki wkładamy do poszczególnych części pudełka.
Smacznego!
Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl oraz www.sertop.com.pl