Makaron złocisty z brokułami i szynką
Czas przygotowania 20 min
Przepis na 4 osoby
Składniki:
- 200 g sera Lazur Złocisty
- 500 g makaronu tagliatelle
- 150 g szynki konserwowej
- 300 g brokułów
- 500 ml śmietanki 36%
- 50 g masła
- sól
- biały pieprz
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Szynkę pokroić w paseczki, a brokuły podzielić na różyczki o wielkości ok. 1 cm.
- Brokuły smażyć na maśle około 3-6 minut, a następnie dodać szynkę i starty ser Lazur Złocisty. Wszystko zalać śmietanką i delikatnie podgrzać, doprowadzając do wrzenia, nie gotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Podać z wcześniej ugotowanym makaronem.