Mandarynkowa panna cotta

Składniki:
- 2 mandarynki,
- 100 ml śmietanki Łaciata 36%,
- 100 ml soku wyciśniętego z mandarynek,
- 2 łyżeczki żelatyny w proszku,
- 4 łyżki cukru pudru.
Przygotowanie: Mandarynki myjemy i obieramy. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Zagotowujemy śmietankę Łaciatą z cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i mieszamy. Tak przygotowaną śmietankę Łaciatą rozlewamy do pucharków i odstawiamy do wystudzenia. Następnie chłodzimy w lodówce ok. 1 h. Wyciskamy sok z mandarynek. Dodajemy pozostałą żelatynę i czekamy, aż się rozpuści. Zalewamy pozostałą część pucharków sokiem z mandarynek. Przykrywamy folią spożywczą i ponownie schładzamy, najlepiej całą noc. Deser jest gotowy – smacznego!