Mini pączki z serka homogenizowanego

Składniki:


  • 250 g serka homogenizowanego Rolmlecz (waniliowy z laską wanilii)

  • 2 jajka

  • 220 g mąki pszennej

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • olej do głębokiego smażenia

  • cukier puder do oprószenia pączków

  • dodatkowo: kilka listków ręcznika papierowego w celu odsączenia pączków po usmażeniu



Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy serek homogenizowany. Składniki dokładnie łączymy ze sobą za pomocą miksera. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, wszystko razem mieszamy. Z tak powstałej masy formujemy małe pączki wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron po kilka minut do uzyskania złotego koloru. Usmażone pączki wyjmujemy i układamy na rozłożonym ręczniku papierowym. Na koniec, po ostygnięciu, złociste kuleczki obtaczamy w cukrze pudrze.


Współpraca