Mini pączki z serka homogenizowanego

Składniki:
- 250 g serka homogenizowanego Rolmlecz (waniliowy z laską wanilii)
- 2 jajka
- 220 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- olej do głębokiego smażenia
- cukier puder do oprószenia pączków
- dodatkowo: kilka listków ręcznika papierowego w celu odsączenia pączków po usmażeniu
Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy serek homogenizowany. Składniki dokładnie łączymy ze sobą za pomocą miksera. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, wszystko razem mieszamy. Z tak powstałej masy formujemy małe pączki wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron po kilka minut do uzyskania złotego koloru. Usmażone pączki wyjmujemy i układamy na rozłożonym ręczniku papierowym. Na koniec, po ostygnięciu, złociste kuleczki obtaczamy w cukrze pudrze.