Nadziewane pieczarki zapiekane z serem

- 1 paczka frytek McCain Crispers
- 8 szt. większych pieczarek
- 200 g żółtego sera – gouda albo cheddar
- 200 g szynki w jednym kawałku
- 1 jajko
- 1 opakowanie pomidorków cherry
- 1 kubek kwaśnej śmietany
- 1 czerwona cebula
- sól i pieprz
Przygotowanie: Kapelusze pieczarek należy oczyścić i usunąć nóżki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C.
Przygotować farsz: pokroić w kostkę szynkę, ser, czerwoną cebulę i pomidorki, następnie wymieszać z jajkiem. Nadziewać kapelusze pieczarek farszem i piec w piekarniku około 20 minut. Frytki McCain Crispers przygotować według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Serwujemy jako jedno danie z dodatkiem dipu, przyrządzonego z kwaśnej śmietany i reszty drobno pokrojonej czerwonej cebuli, soli i pieprzu.