Oryginalna pasta szpinakowa – doskonały dodatek do pieczywa Przygotowanie: 15 min. Porcje: 4


Składniki:

  • 200 g szpinaku
  • 70 g orzechów nerkowca namoczonych w gorącej wodzie
  • 200 g Serka śmietankowego Twój Smak Aksamitny klasyczny z Piątnicy
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 25 g płatków drożdżowych
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

Wykonanie:

  1. Szpinak zmiksuj z orzechami nerkowca, następnie dodaj Serek Twój Smak Aksamitny i płatki drożdżowe, całość wymieszaj. Na końcu dodaj pokrojone w drobną kostkę jajko.
  2. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  3. Nałóż pastę na ulubione pieczywo i ciesz się pysznym smakiem śniadania!

Współpraca