Pasta dyniowa z nutą curry
Doskonały przepis
Składniki:
- 2 opakowania Serka śmietankowego Twój Smak naturalny OSM Piątnica 135 g
- 250 - 300 g dyni piżmowej
- 25 ml oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki tymianku
- 1 ząbek czosnku
- 5 ml oliwy dyniowej
- ½ łyżeczki curry
- sól, pieprz
- prażone ziarna dyni – do dekoracji
Przygotowanie:
- Dynię oczyść z gniazd nasiennych, dopraw solą i pieprzem, dodaj tymianek, oliwę oraz czosnek.
- Całość piecz przez ok. 20-30 minut w temp. 200°C.
- Serek śmietankowy Twój Smak naturalny OSM Piątnica wymieszaj z oliwą dyniową oraz dobrze posiekaną, upieczoną dynią. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz curry.
- Przed podaniem posyp pastę prażonymi ziarnami dyni.