Pasta dyniowa z nutą curry

Doskonały przepis

Składniki:

  • 2 opakowania Serka śmietankowego Twój Smak naturalny OSM Piątnica 135 g
  • 250 - 300 g dyni piżmowej
  • 25 ml oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 ml oliwy dyniowej
  • ½ łyżeczki curry
  • sól, pieprz
  • prażone ziarna dyni – do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Dynię oczyść z gniazd nasiennych, dopraw solą i pieprzem, dodaj tymianek, oliwę oraz czosnek.
  2. Całość piecz przez ok. 20-30 minut w temp. 200°C.
  3. Serek śmietankowy Twój Smak naturalny OSM Piątnica wymieszaj z oliwą dyniową oraz dobrze posiekaną, upieczoną dynią. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz curry.
  4. Przed podaniem posyp pastę prażonymi ziarnami dyni.

Współpraca