Rafaelki

Składniki:

1 szklanka mielonych migdałów




  • 12 łyżeczek oleju kokosowego

  • 6 łyżeczek płynnego karobu



Składniki na polewę:

  • 100g serka topionego marki SERTOP np. Cheddar
  • 50g masła
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki cukru

Dodatkowo: kokos do posypania, migdały w całości

Przygotowanie. Mielone migdały mieszamy w blenderze z olejem kokosowym i karobem do momentu otrzymania dość zwartej konsystencji – w razie potrzeby dodajemy więcej oleju kokosowego. Z tak przygotowanej masy lepimy kulki z migdałem w środku.

Przygotowanie polewy. Wszystkie składniki podgrzewamy w garnuszku do momentu uzyskania jednolitej masy - w razie potrzeby dodajemy więcej cukru i mleka. Kulki zanurzamy w polewie i obtaczamy w kokosie. Studzimy i przekładamy na tacę.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl i www.serkiwkuchni.pl


Współpraca