Rafaelki
Składniki:
1 szklanka mielonych migdałów
- 12 łyżeczek oleju kokosowego
- 6 łyżeczek płynnego karobu
Składniki na polewę:
- 100g serka topionego marki SERTOP np. Cheddar
- 50g masła
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki cukru
Dodatkowo: kokos do posypania, migdały w całości
Przygotowanie. Mielone migdały mieszamy w blenderze z olejem kokosowym i karobem do momentu otrzymania dość zwartej konsystencji – w razie potrzeby dodajemy więcej oleju kokosowego. Z tak przygotowanej masy lepimy kulki z migdałem w środku.
Przygotowanie polewy. Wszystkie składniki podgrzewamy w garnuszku do momentu uzyskania jednolitej masy - w razie potrzeby dodajemy więcej cukru i mleka. Kulki zanurzamy w polewie i obtaczamy w kokosie. Studzimy i przekładamy na tacę.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.sertop.pl i www.serkiwkuchni.pl