Roladki drobiowe nadziewane serem

Czas przygotowania 50 min



Przepis na 4 osoby



Składniki:




  • 150 g sera Lazur Srebrzysty

  • 4 filety z kurczaka (porcja ok. 150 g)

  • 4 plastry szynki konserwowej

  • olej

  • sól

  • pieprz



FARSZ:


  • 50 g sera Lazur Srebrzysty

  • 1 cebula

  • 400 g pieczarek

  • 3 łyżki masła

  • 0,5  pęczka natki pietruszki



Sposób przygotowania:

  1. Farsz: oczyszczone pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na maśle. Wystudzić i dodać starty ser Lazur Srebrzysty oraz posiekaną natkę pietruszki. Powstały farsz doprawić solą i pieprzem do smaku.
  2. Filety rozbić na plastry, posypać solą i pieprzem. Na każdy filet położyć plaster szynki, wcześniej przygotowany farsz, a następnie uformować roladki. W razie potrzeby spiąć wykałaczką.
  3. Roladki przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i piec ok. 40 minut w temp. 180°C.
  4. Pięć minut przed końcem pieczenia na każdej roladce położyć plaster sera Lazur Srebrzysty.

Współpraca