Sałatka warstwowa

Składniki:


  • pierś z kurczaka

  • pół ogórka zielonego

  • pół opakowania makaronu ryżowego

  • puszka kukurydzy

  • Majonez o smaku cebulki smażonej Majonez Kętrzyński (certyfikat jakości produktu „Doceń polskie oraz tytuł TOP PRODUKT)

  • curry przyprawa do kurczaka

  • szczypiorek

  • sól

  • pieprz



Przygotowanie:

Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić curry i przyprawą do kurczaka, usmażyć i wystudzić. Ogórek i szczypiorek pokroić w drobną kostkę, kukurydzę odsączyć. Na dno miseczki ułożyć makaron ryżowy, posmarować majonezem, doprawić solą i pieprzem, ułożyć pokrojonego w kostkę kurczaka i ogórek zielony, przykryć warstwą majonezu. Na majonez wyłożyć kukurydzę, pozostałego kurczaka i makaron ryżowy, posmarować majonezem, doprawić i posypać szczypiorkiem.


Współpraca