Sałatka z serkiem kanapkowym

?Składniki na 1 litrowy słoik:

?200 gramów kaszy bulgur lub pęczaku



?1 opakowanie serka kanapkowego naturalnego MU!


?pęczek pietruszki

?1 marchewka

?2 ogórki gruntowe

?kilka rzodkiewek

?1 papryka

?garść groszku

?kilka łyżek oleju tłoczonego na zimno

?garść ziaren dyni

?odrobinę oregano

?sok z połowy cytryny

?sól i pieprz do smaku

?Przygotowanie:

Ugotuj kaszę na sypko. Przełóż do miski. Pokrój i posiekaj wszystkie warzywa i zioła w mniejsze części i przełóż do miski.

Dodaj cały serek naturalny, olej, sok z cytryny, oregano, sól i pieprz i wymieszaj.

Przełóż do słoika i trzymaj w lodówce. Sałatka będzie nadawała się do spożycia nawet 2 dni.

Smuuuuucznego!

 

 

 


Współpraca