Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką

Składniki:
- serek homogenizowany waniliowy Rolmlecz 600 g,
- śmietana Łaciata 30% 200 ml,
- biszkopty 1/2 opakowania,
- galaretka truskawkowa,
- galaretka krystaliczna,
- truskawki 350 g.
Przygotowanie:
Dno tortownicy (24 cm) wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy biszkopty, a na bokach tortownicy połówki truskawek (przykładając przekrojoną częścią do ścianki tortownicy). Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w szklance wrzącej wody (250 ml), a galaretkę truskawkową w 350 ml wrzącej wody. Następnie studzimy je. Śmietankę ubijamy na sztywno, partiami dokładamy serek homogenizowany i mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy krystaliczną (przezroczystą) galaretkę i ponownie mieszamy. Gotową masę przelewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie wyjmujemy z lodówki i układamy na masie pokrojone na plasterki kawałki truskawek. Zalewamy wystudzoną galaretką truskawkową i całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.