SERTOP – ciastka migdałowe

Składniki na ciastka:


  • 200ml mielonych migdałów

  • 200ml mąki pszennej

  • 100ml masła klarowanego

  • 2 łyżki cukru pudru

  • 50 ml szklanki lodowatej wody

  • szczypta soli



Składniki na polewę:

  • 100g serka topionego marki SERTOP (np. Śmietankowy, Tylżycki)
  • 50g masła
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki cukru

Dodatkowo: pokruszone migdały do dekoracji

Przygotowanie. Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą i nakładamy łyżką na papier do pieczenia lub do silikonowych foremek. Pieczemy ok. 10 minut w temp 180 stopni.

Przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki podgrzewamy w garnuszku do otrzymania jednolitej konsystencji, a następnie wylewamy na ciastka. Dekorujemy pokruszonymi migdałami.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl oraz www.serkiwkuchni.pl


Współpraca