SERTOP – ciastka migdałowe
Składniki na ciastka:
- 200ml mielonych migdałów
- 200ml mąki pszennej
- 100ml masła klarowanego
- 2 łyżki cukru pudru
- 50 ml szklanki lodowatej wody
- szczypta soli
Składniki na polewę:
- 100g serka topionego marki SERTOP (np. Śmietankowy, Tylżycki)
- 50g masła
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 łyżki cukru
Dodatkowo: pokruszone migdały do dekoracji
Przygotowanie. Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą i nakładamy łyżką na papier do pieczenia lub do silikonowych foremek. Pieczemy ok. 10 minut w temp 180 stopni.
Przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki podgrzewamy w garnuszku do otrzymania jednolitej konsystencji, a następnie wylewamy na ciastka. Dekorujemy pokruszonymi migdałami.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.sertop.pl oraz www.serkiwkuchni.pl