SERTOP – Ciasto kokosowe bez pieczenia

Składniki potrzebne na spód ciasta:


  • 100g herbatników

  • 100g wiórków kokosowych

  • 1 łyżka karobu albo kakao

  • 8 łyżek masła klarowanego SERTOP



Składniki na masę:

  • 200g śmietanki 30%
  • 250g serka mascarpone
  • 1 opakowanie fix-u do śmietany
  • 2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

Wszystkie składniki do przygotowania spodu do ciasta wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Gotową mieszankę wykładamy na dno tortownicy wyłożonej pergaminem. Całość chłodzimy przez 20 minut w zamrażalce.

W międzyczasie przygotowujemy masę naszego ciasta.

Śmietanę 30% ubijamy z cukrem pudrem i fixem na sztywno, następnie dodajemy partiami serek mascarpone. Mieszamy, a następnie gotową masę przekładamy na schłodzony spód do ciasta.

Całość posypujemy wiórkami kokosowymi i ozdabiamy wedle uznania. Ciasto wkładamy na 12 godzin do lodówki.


Współpraca