SERTOP – Hamburger wołowy z sałatą dębową

Składniki:

 
Hamburger:





  • 1 bułka hamburgerowa




  • 230 g grubo mielonej wołowiny




  • 2 plastry dojrzałego pomidora




  • 2 liście sałaty dębowej




  • 3 plastry bekonu




  • 3 plastry pikli




  • 2 plastry czerwonej cebuli




  • 2 plastry sera topionego Gouda SERTOP




  • sól, pieprz




  • musztarda słoneczna



Sos:

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka sosu sriracha

Przygotowanie. W miseczce mieszamy ze sobą majonez, ketchup i sos sriracha na jednolitą masę. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Formujemy z niego kotlet i smażymy na paelni grillowej lub na grillu. Układamy bułkę na grillu, aby nabrała chrupkości. Następnie składamy burgera: spód bułki, sałata, kotlet, ser, pikle, pomidor, cebula, sos, góra bułki.

Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl


Współpraca