SERTOP – Hamburger wołowy z sałatą dębową

Składniki:
Hamburger:
- 1 bułka hamburgerowa
- 230 g grubo mielonej wołowiny
- 2 plastry dojrzałego pomidora
- 2 liście sałaty dębowej
- 3 plastry bekonu
- 3 plastry pikli
- 2 plastry czerwonej cebuli
- 2 plastry sera topionego Gouda SERTOP
- sól, pieprz
- musztarda słoneczna
Sos:
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżeczka sosu sriracha
Przygotowanie. W miseczce mieszamy ze sobą majonez, ketchup i sos sriracha na jednolitą masę. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Formujemy z niego kotlet i smażymy na paelni grillowej lub na grillu. Układamy bułkę na grillu, aby nabrała chrupkości. Następnie składamy burgera: spód bułki, sałata, kotlet, ser, pikle, pomidor, cebula, sos, góra bułki.
Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl