SERTOP – mandarynki z polewą czekoladową

Składniki:


  • 4 -5 mandarynek



Składniki na polewę:


  • 100g serka topionego twarogowego Delisia marki SERTOP

  • 50g masła

  • 5 łyżek mleka

  • 1 łyżka oleju kokosowego

  • 1 łyżka kakao

  • 2 łyżki cukru



Dodatkowo: mielone migdały

Przygotowanie. Mandarynki obieramy, dzielimy na mniejsze kawałki i rozkładamy na papierze do pieczenia. Wszystkie składniki polewy podgrzewamy w garnuszku do momentu uzyskania jednolitej masy – w razie potrzeby dodajemy więcej cukru. Gotową polewą zalewamy mandarynki i posypujemy migdałami. Jeśli polewa jest zbyt gęsta, dodajemy dodatkową łyżkę oleju kokosowego lub więcej mleka.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl i www.serkiwkuchni.pl


Współpraca