SERTOP – mandarynki z polewą czekoladową
Składniki:
- 4 -5 mandarynek
Składniki na polewę:
- 100g serka topionego twarogowego Delisia marki SERTOP
- 50g masła
- 5 łyżek mleka
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki cukru
Dodatkowo: mielone migdały
Przygotowanie. Mandarynki obieramy, dzielimy na mniejsze kawałki i rozkładamy na papierze do pieczenia. Wszystkie składniki polewy podgrzewamy w garnuszku do momentu uzyskania jednolitej masy – w razie potrzeby dodajemy więcej cukru. Gotową polewą zalewamy mandarynki i posypujemy migdałami. Jeśli polewa jest zbyt gęsta, dodajemy dodatkową łyżkę oleju kokosowego lub więcej mleka.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.sertop.pl i www.serkiwkuchni.pl