Sertop – Perliczka z serkiem topionym
Składniki
- 1 perliczka
- 2 cienkie płaty słoniny
- 24 małe młode cebulki
- 24 małe pieczarki
- 1 serek topiony Złoty Ementaler SERTOP
- 50 g masła
- gruba sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Perliczkę umyj i osusz, do środka włóż serek topiony posypany solą i pieprzem. Tuszkę obłóż płatami słoniny i zwiąż; zrumień w brytfannie z połową masła, posyp solą i pieprzem. Cebulki obierz, oczyść pieczarki. Smaż na patelni w pozostałym maśle, aż do całkowitego odparowania wody, dopraw solą i pieprzem. Cebulki i pieczarki ułóż wokół perliczki. Piecz, często podlewając sosem. 60 min. w temp. 230°C, aż mięso zmięknie.
Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl