Sertop – Perliczka z serkiem topionym

Składniki


  • 1 perliczka

  • 2 cienkie płaty słoniny

  • 24 małe młode cebulki

  • 24 małe pieczarki

  • 1 serek topiony Złoty Ementaler SERTOP

  • 50 g masła

  • gruba sól

  • pieprz



Sposób przygotowania

Perliczkę umyj i osusz, do środka włóż serek topiony posypany solą i pieprzem. Tuszkę obłóż płatami słoniny i zwiąż; zrumień w brytfannie z połową masła, posyp solą i pieprzem. Cebulki obierz, oczyść pieczarki. Smaż na patelni w pozostałym maśle, aż do całkowitego odparowania wody, dopraw solą i pieprzem. Cebulki i pieczarki ułóż wokół perliczki. Piecz, często podlewając sosem. 60 min. w temp. 230°C, aż mięso zmięknie.

Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl

 


Współpraca