SERTOP – Roladki z bakłażana, z łososiem i serkiem

Składniki:
- 1 średniej wielkości bakłażan
- 200 g łososia w plastrach lub w kawałku
- 130 g sera topionego Złoty Ementaler w plastrach SERTOP
- 1 średniej wielkości ogórek (słupki)
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie. Bakłażan myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy wzdłuż na plasterki o grubości ok. 3 mm (można odciąć oba końce bakłażana). Rozkładamy plastry na desce i solimy je. Bakłażan po chwili puści soki, które trzeba wytrzeć ręcznikiem papierowym. Smaruje-my plastry oliwą z oliwek i grillujemy na grillu lub na patelni grillowej przez kilka minut. Na ciepłe jeszcze plastry bakłażana nakładamy plastry z serka topionego, rozkładamy łososia i słupki ogórka, doprawiamy solą i pieprzem. Zwijamy roladki zaczynając od węższej części bakłażana. Podajemy jako samodzielne danie.