SERTOP – Sałatka z gruszką, serkiem Śmietankowym i granatem

Ta słodka i niezwykle lekka sałatka doskonale zastąpi obiad w upalne dni! Spróbujcie sami!
Składniki dla 2 osób:
- Garść rukoli
- Garść roszponki
- Garść orzechów włoskich
- 2 gruszki
- ½ granatu
- 1-2 kostki serka Śmietankowego SERTOP
- Oliwa z oliwek
- Syrop klonowy
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie. Roszponkę i rukolę wykładamy na talerze. Gruszkę myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy wzdłuż i układamy na sałatach. Serek Śmietankowy kroimy w długie paski i układamy pomiędzy gruszkami. Nasionami granatu zdobimy brzegi talerza. Całość posypujemy orzechami włoskimi a następnie polewamy oliwą oraz syropem klonowym. Dodajemy do smaku sól i pieprz a następnie podajemy na stół.
Więcej inspiracji na www.serkiwkuchni.pl