SERTOP – serowy krem brokułowy
Składniki:
- 1 l bulionu
- 1 duży ziemniak
- 1 średni brokuł lub paczka mrożonego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 100g serka topionego Edam marki SERTOP
- Tymianek
- Sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka masła
- Do dekoracji: natka pietruszki
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Różyczki brokułów oddzielamy od siebie i skraplamy sokiem z cytryny. Rosół wlewamy do garnka, dodajemy warzywa i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut, a następnie całość blendujemy. Dodajemy pokrojony serek topiony, masło, sól, pieprz oraz tymianek do smaku. Gotujemy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serków. Podajemy z natką pietruszki. Smacznego!
Więcej przepisów na: www.sertop.pl