SERTOP – serowy krem brokułowy

Składniki:


  • 1 l bulionu

  • 1 duży ziemniak

  • 1 średni brokuł lub paczka mrożonego

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • 100g serka topionego Edam marki SERTOP

  • Tymianek

  • Sól, pieprz do smaku

  • 1 łyżka masła

  • Do dekoracji: natka pietruszki



Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Różyczki brokułów oddzielamy od siebie i skraplamy sokiem z cytryny. Rosół wlewamy do garnka, dodajemy warzywa i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut, a następnie całość blendujemy. Dodajemy pokrojony serek topiony, masło, sól, pieprz oraz tymianek do smaku. Gotujemy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serków. Podajemy z natką pietruszki. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl


Współpraca