SERTOP - Świąteczna pieczeń z mięsa mielonego z serkiem SERTOP

Składniki:

0,5 kg mięsa wołowego mielonego (lub z szynki)



¼ szklanki bułki tartej



1 łyżeczka wędzonej papryki



1 łyżeczka słodka papryki



1 łyżeczka oregano



1 cebula czerwona



½ łyżeczki czosnku granulowanego



½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego



1 duże jajko



130 g sera topionego Złoty Ementaler SERTOP



4-6 szt. suszonych pomidorów z oleju



sól



Przygotowanie. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce mieszamy mięso oraz pozostałe składniki. Na końcu dodajemy ser topiony Złoty Ementaler, który rwiemy na drobne kawałki. Używamy rąk do wymieszania wszystkich składników. Umieszczamy całość w foremce aluminiowej. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 50-55 minut, następnie wyjmujemy pieczeń i odstawiamy na kilka minut. Smacznego!

Więcej przepisów na www.sertop.pl

Smacznego!


Współpraca