SERTOP - Świąteczna pieczeń z mięsa mielonego z serkiem SERTOP

Składniki:
0,5 kg mięsa wołowego mielonego (lub z szynki)
¼ szklanki bułki tartej
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 łyżeczka słodka papryki
1 łyżeczka oregano
1 cebula czerwona
½ łyżeczki czosnku granulowanego
½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
1 duże jajko
130 g sera topionego Złoty Ementaler SERTOP
4-6 szt. suszonych pomidorów z oleju
sól
Przygotowanie. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce mieszamy mięso oraz pozostałe składniki. Na końcu dodajemy ser topiony Złoty Ementaler, który rwiemy na drobne kawałki. Używamy rąk do wymieszania wszystkich składników. Umieszczamy całość w foremce aluminiowej. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 50-55 minut, następnie wyjmujemy pieczeń i odstawiamy na kilka minut. Smacznego!
Więcej przepisów na www.sertop.pl
Smacznego!